Derfor er det at finde indre ro et globalt problem

Læs med her om hvordan, og hvad der skal til, for at du trives og kan finde din indre ro.

Måske har du det som de allerfleste (priviligerede) på denne klode. Du har en hverdag, hvor du er afhængig af at kunne kommunikere hurtigt med andre. Du benytter sociale medier til at følge med i hvad der sker med de mennesker du interesserer dig for. Du følger med i de globale nyheder, og benytter diverse medier til at være on-line, – også til adspredelse og afslapning. 

Måske bruger du også for megen tid på de sociale medier, binger net-flix, eller zapper rundt fra tilbud til tilbud i forhold til alle de film, som tilbydes.

Det gør de fleste…….

Vi ved godt, at det ikke er godt for os…… i hvert fald ikke ovendreven brug….. og mange af os får da også en gang om ugen en opdatering af, hvor meget tid vi gennemsnitligt har brugt diverse steder på telefonen.

Men helt ærligt …… vi ser det jo ikke……. måske flygtigt, – som en hurtig konstantering….. og så videre til noget mere interessant.

Vi har så travlt……. synes vi ……. trænger til at slappe af, ovenpå de tusind ting, som hverdagen byder på.

Og falder så ofte over telefonen, som svar på at… stempler lidt ud.

Problemet er bare, at hjernen stadig kører med brug af den samme hjernehalvdel, som når du er på arbejde, eller skal have tusind bolde i luften – samtidig.

For ….. vi er fokuserede og analyserende, selvom vi “bare” ser net-flix.

Og vi har brug for det….. det vil sige, vores hjerner vil gerne have det, og får signaleret til os, at det er vigtigt…..

vi får nemlig et dopamin-fix hver gang

faktisk……. ret ofte – i virkeligheden…..

Det giver os en hurtig – og kortvarig fornemmelse af en rus….. en lykke-følelse, som er let af blive afhængig af.

I virkeligheden er det næste det samme der sker, når vores blodsukker ikke er i balance.

Vi føler os utilpasse…… pirrelige……. ukoncentrerede……

og spiser så hurtigt noget sukker af en slags…..

selvom vi godt ved, at det faktisk ikke er den bedste løsning..

…fordi vi kommer ind i en negativ spiral, hvor blodsukkeret kører op og ned i en uendelighed. 

Men vi giver efter, og tager noget hurtigt sukker igen igen, og så kører møllen.

Vi er blevet afhængige af de hurtige sukkerstoffer, hvad enten de hedder cola, slik, kager…. you name it!

Der er næsten det samme med den måde vi håndtere brugen af diverse on-line devises på….

Vi kommer ind i en negativ spiral….. og er blevet afhængige….

 

Du ved det godt….. rigtig mange taler for eksempel om telefonafhængighed…

 

Der er iøvrigt forsket i, hvor lang tid det tager for dit sind at lægge sig ned igen, efter du er blevet “forstyrret” af en så simpel ting som en sms…

20 minutter!!!

Er det ikke vildt???

Det er jo horribelt, hvad vi i virkeligheden byder vores hjerner

 

Bagsiden af medaljen er, at vi – selvom vi tror, at vi slapper af, – faktisk stadig er på arbejde med vore hjerner, der kun bliver fodret med det samme og samme…… bliver opfordret til at være analyserende, og skulle kapere tonsvis af informationer.

Det er selvsagt ikke sundt

Hjernen bliver overbelastet

……i hvert fald den ene hjernehalvdel, mens den anden bliver understimuleret……

Grunden til at det er så svært, ligger – meget hurtigt fortalt – i, at vi dels har mulighed for at spise al det sukker, – og at de tekniske muligheder er til stede, for at vi hele tiden er på, og kan få den ene dopamin-rus efter den anden.

En anden ting er, at vi desværre i skolesystemet satser al for meget på, at den analytisk del af hjernen trænes, og bliver værdsat , som det allervigtigste organ vi har.

Men tingene  hænger sammen….

Vi har brug for at udfolde os på mange parametre, og også på at benytte den del af hjernen der er mere kreativ, til stede i nuet, observerende og sansende. Det gør vi al for lidt, – det værdsættes ikke …..

…..og det er derfor det er så svært at finde indre ro.

Den understimulerede hjernehalvdel, og en metode til afhjælpning af problemet.

Så tilbage til din understimulerede hjernehalvdel:

Den del der ikke analyserer og fokuserer indad tankemæssigt, men mere bare oplever – og sansemæssigt ER i nuet….. til stede…… og registrerer stort og småt omkring sig selv.

Det er blandt andet herudfra at kreativiteten blomstrer. At vi får nye ideer. At vi kommer fri af hverdagens trummerum….

At vi er mere drømmende til stede….

Arnold Mindell, – grundlæggeren af Processwork, har adskillige gange påpeget, at det at være i en mere drømmende tilstand, er befordrende for vores velbefindende og psykiske og fysiske  helbred, og det har god virkning på blandt andet depression.

 

Så hvad er det egentligt at jeg taler om lige her?

En hurtig forklaring på den drømmende tilstand er, at sammenligne med den tilstand den som du (angiveligt) havde mest af som barn, – legende og ubekymret…. til stede i nuet ….. kreativ og udforskende, – faktisk er en meget sundhedsfremmende tilstand at være i…..

kan du huske den fra da du var barn?

I den tilstand er hverdagens gøremål totalt sluppet….. og du kan falde i staver…… blot følge regndråber løbe ned ad vinduesruden….. lytte til lydene omkring dig…… UDEN at skulle gøre noget ved det…..

give slip….. og fordybe dig i hvad der sker omkring dig lige her og nu

For ikke nok med at du benytter den mere kreative hjernehalvdel, – du slipper også den mere analyserende del af hjernen, som vi i vores samfund fokuserer så meget på. Og det er sundt!

For langt de fleste mennesker kan det være vanskeligt bare sådan lige at begynde at praktisere.

Her er det man kan benytte forskellige strategier, som afspændingsøvelser, yoga eller forskellige meditationsteknikker. Åndedrætsøvelser, gå- eller løbeture og andre sansende aktiviteter, der ofte er forbundet med kreative hobbyer.

 

I processwork arbejder man med at finde de sider af os selv, som vi har fået marginaliseret op gennem vores opvækst og som voksne.

Vi går ind i de drømmende lag, der er frit tilgængelige hos os alle, og tapper ind og lærer nyt – og nyttige sider af os selv at kende.

Ved at arbejde med processwork metoder, slår vi så at sige to fluer emd et smæk:

Dels arbejder vi med de drømmende lag, SAMTIDIG med en anden …. og meget vigtige aspekt:

Vi lærer nyt om og selv….

Og det at lære nyt…… ligegyldigt om det er at lære et nyt sprog…. eller at studere indviklede matematiske grafer…. eller…??

det er faktisk med til at stimulere hjernen så ANDRE sider, end de almindeligt brugte dele….. benyttes

… og det er jo lige det, der skal til, for at holde os friske og raske.

I processwork kombinerer vi  så at sige det at fastholde os i hjernehalvdele, der almindeligvis ikke benyttes, på to fronter: 

Fordybelsen i det nye….. samt fastholdelsen i det drømmende univers, hvor ud fra overraskende nye erkendelser fremkommer.

Er du vild med at få nye oplevelser og indsigter om dig selv, og synes du det er spændende at finde fremadrettede brugbare sider, som du kan benytte i din hverdag, så kom med on-line på webinar, hvor du vil opleve processwork live, og selv få en smagtprøve på denne intense, overraskende, sande og meningsfulde måde at få ny viden om dig selv på, så se mere på min hjemmeside www.lone-norgaard, eller på min  Facebook side Lone Nørgaard Processwork, eller prøv mine guide lydfiler, hvor #2 er processwork relateret.

>>> Derfor bliver vi udkørte og stressede<<< Læs mere ved at klikke på linket!

3 Veje til indre ro

3 guidede lydfiler for 0,-

Du vil opleve en umiddelbar afstressning af krop og sind, – og ved længere tids brug, opnå større velbefindende i forhold til dig selv og dine omgivelser, samt komme mere i kontakt med dig selv.

Du skriver dig samtidig op til at modtage praktiske redskaber, inspiration fra mit maskinrum, nyheder om tiltag m m. direkte i din indbakke – du kan dog altid afmelde dette med et enkelt klik.

Scroll to Top