Hvornår bliver det din tur?

- om hvordan dine personlige overbevisninger kan spænde ben for dig

Hun kunne godt se, at det gik stærkt, – og at kun knoklede. At opgaverne blev ved med at dukke op, og at hun var ved at sejne, men hun havde den ide, at hvis hun bare liiiiige blev ved lidt endnu…… hvis hun bare liiiiige holdt skruen i vandet…….. hvis hun bare liiiiiige fandt en metode til at overkomme det hele………. så MÅTTE det jo på et tidspunkt blive hendes tur.

For nogle måneder siden talte jeg med en kvinde, der var midt i livet, og havde travlt. Livet bød hende lidt af hvert, – opgaverne stod i kø, og hun førte lister, for at få det hele med. Ikke overse små vigtige detaljer af hvad der skulle gøres, for at få helheden til at fungere.

Dampen stod hende ud af ørene, men hun kunne ikke se, at noget var galt……. bare, at livet bød hende ALT for meget, og at hun var ved at synke i knæ af alle de opgaver. Og egentlig bare gerne ville have et fif om, hvordan hun kunne få mere energi, så hun kunne overkomme det hele.

Med andre ord, så var hendes personlige overbevisning, at hun skulle sørge for alt var i orden, før det kunne blive hendes tur til at gøre hvad hun havde lyst og brug for at gøre – for sig selv……..at det var hendes opgave, at alle havde det godt, og at der var styr på tingene……….først yde, så nyde!!!

Det lyder jo smukt……. og rigtig mange har den overbevisning. Ser på livet ud fra det perspektiv. Har lært, at det er sådan man lever sit liv, hvis man er et anstændigt menneske.

Der bare et stort problem ved den tilgang til livet…. ved den fremgangsmåde:

For helt realistisk……… så bliver det jo ALDRIG din tur med den filosofi…….. ting bliver ved med at dukke op….. vigtige ting, som der skal tages stilling til….. og handles på……. ting, der kræver opmærksomhed og dedikation…..

Men hvad kan man SÅ gøre?

Et lille bitte ændring kan være, at begynde at tænkte over vigtigheden i opgaverne….. er det opgaver du SKAL, eller er det opgaver du KAN tage dig til??

I langt de fleste tilfælde, er alle opgaver jo ikke lige vigtige….. og de fleste ikke SKAL…. altså livet om at gøre…. I hvert fald ikke SKAL lige NU!

Måske er det i virkeligheden ikke livet om at gøre, alt det du har sat dig for?

Hvad er vigtigt??

Eller i virkeligheden:

Hvad er vigtigst??

Er det dig?

Eller er det det? (ja, –  altså alle opgaverne der skal gøres)

…….. træk lige vejret her:

Hvad er i grunden vigtigst??

At du er ved at splitte dig selv ad….. godt nok i en god sags tjeneste, – men alligevel

Eller er det, at du passer på dig selv, og DERFOR kan holde til meget (og måske også meget mere, end ved “yde-nyde modellen”).

Kan du se det?

Hvis du hele tiden skal yde FØR du nyder…….. tja…….. hvornår bliver det så DIN tur? Din tur til at få realiseret hvad det end er, som holder lige netop DIG glad og tilfreds..

Gåture…. alenetid……tid med andre, hvor du har det godt og slapper af…. eller bare til at trække vejret……. eller noget helt femogtredivte!

For i virkeligheden er valget DIT!!

Så overvej hvad du har gang i…… og gør noget andet……. 

….. for ellers bliver det vist aldrig DIN tur…….

…….find plads til dig selv….. skab plads til dig selv…… tag plads til dig selv……

Er der noget du bliver ved med at udskyde, som egentlig trænger til at komme forrest i køen??  … bare engang imellem

>>>Lytter du til dig selv?<<<  Læs mere ved at klikke på linket

Scroll to Top